Daniel Manea
Strugurii s-au recoltat manual la maturitate deplină. Acest vin efervescent s-a obţinut prin saturare cu dioxid de carbon rezultat în urma fermentării mustului, adică după metoda Asti. Vinul efervescent astfel produs și maturat în rezervoare sub presiune se îmbuteliază deasemenea sub presiune. Prin această metodă de vinificare se pot obține vinuri cu o...
Strugurii s-au recoltat manual la maturitate deplină. Acest vin efervescent s-a obţinut prin saturare cu dioxid de carbon rezultat în urma fermentării mustului, adică după metoda Asti. Vinul efervescent astfel produs și maturat în rezervoare sub presiune se îmbuteliază deasemenea sub presiune. Prin această metodă de vinificare se pot obține vinuri cu o...
Carassia, vin spumant de calitate obținut prin metodă tradițională
Carassia, vin spumant rosé de calitate obținut prin metodă tradițională
Vin creat în onoarea principesei Transilvaniei Sophia Bathory, care în anul 1650 a donat păduri și vii bisericii din Carastelec, scrisoarea ei de donație fiind prima documentare scrisă a prezenței viticulturii în sat.
Carassia, vin spumant de calitate obținut prin metodă tradițională
Culoarea somonie strălucitoare și fructuozitate intensivă sunt caracteristicile de bază al acestui spumant. Maturare îndelungată de 30 de luni în sticlă magnum. Efervescența la fel ca și aromele pline de fructe tipice soiului Pinot Noir persistă până la postgust, unde apar și notele minerale caracteristice vinurilor din zona Carastelec.