Sec, vioi, fresh, cu note ierboase si de fructe exotice. Asocieri culinare: peste si carne de pasare
Mustoasa de Măderat este un soi vechi autohton, unic în regiunea viticolă Miniș-Măderat, de unde și denumirea lui. Datorită aromelor subtile a fost folosit pentru vin de bază pentru spumante, respectiv pentru vinuri albe ușoare sau în cupaje. Fermentat la temperatura controlată de 12-14C cu drojdii naturale Mustoasa își păstrează aroma caracteristică de...
Clasica și tradiționala Fetească Regală românească contopită cu sălbaticul Sauvignon Blanc francez, ambele îmbogățite cu o ușoară notă de Muscat Ottonel. O adevărată fuziune de arome și culturi, toate într-o singură sticlă.
Theresia un vin creat în onoarea Mariei Theresia, Arhiducesa Austriei, Mare Principesă a Transilvaniei, care în anul 1777 a ordonat reconstruirea bisericii din satul Carastelec.
În podgoria din Podișurile Moldovei, Grasa era cunoscută din vremea în care Hârlău era un târg înfloritor. Se povestește că însuși paharnicul vremii, servea domnitorului Ștefan cel Mare, în cupe de argint licoarea aurie. Sf Vasile, catedrala din Piața Roșie, redată grafic în etichetă, definește arta sub diferitele ei forme.
Un vin născut din strugurii crescuți pe o singură parcelă este încărcat cu multe povești. Multe rămân nespuse, dar toate se regăsesc în personalitatea acelui vin.Sauvignon Blanc Single Vineyard este un vin select care îmbrățișează arome tentante și proaspete, istoria de secole din sudul Franței și caracterul aparte specific Dealurilor Silagiului.Un vin...
Aroma care se găsește în miezul boabelor, transformă strugurii Muscat Ottonel în acest vin aromat, de culoarea briliantului, cu un miros de flori de soc și trandafiri, un vin în care îți descoperi sinele.
Un vin cu limpiditate foarte bună. Arome placute de flori albe, fructe (pere și caise pârguite), coajă de lămâie, cu aspecte vegetale și minerale. Are aciditate bună, corp mediu, alcool bine integrat, răcoritor, mineral cu tente citrice lejere, ușor migdalat pe final, cu gust de pere și cu postgust bun. Asocieri culinare: peşte, brânzeturi proaspete,...
Strugurii colectați sunt desciorchinați și trimiși la criomacerare. După limpezire, mustul este supus unei fermentații alcoolice supravegheate, la o temperatură controlată de 16-18°C. Acest proces permite extragerea substanțelor aromatice din pielița strugurilor, oferind vinului o aromă tipică. Maturat în vase tehnologice cu batonnage timp de 4 luni.
Un vin expresiv, obținut din podgoria Starmina, in jud. Mehedinti. Terroirul este caracterizat de climatul mediteraneean. Aroma: usor mineral, arome de flori de soc, pere abate si mere verzi. Aciditate bună, final fin, matasos, post-gust prelung. Se recomandă ca bautura aperitiv, dar și la preparate din carne albă, peste, fructe de mare si branzeturi...
Rieslingul Italian dă viață acestui vin nobil, ușor, dar extravagant, inconfundabil, de o culoare galbenă cu tentă verzuie, a cărui buchet amplu de arome plăcute de flori de câmp, fân proaspăt cosit și gustul mineral îți vor cuceri inima.
Strugurii colectați sunt desciorchinați, după care este aplicată tehnica criomacerării, ce constă în menținerea mustului în contact cu boștina timp de 48 de ore, la o temperatură de 2°C. După limpezire, mustul este supus unei fermentații alcoolice supravegheate, la o temperatură controlată de 12-13°C. Maturarea are loc în butoaie de stejar timp de 9 luni.
Verde galbui, limpede cristalin, cu buchet caracteristic soiurilor , intens si persistent, floral, cu note usor minerale.Gustul este proaspat, fructuos, echilibrat, fin dar amplu, extractiv si persistent.Ideal la 12-13 °C, ca aperitiv sau alaturi de peste, fructe de mare, carne de pui.
Primul brand premium al Cramei Histria, Ammos Alb este un vin special vinificat din soiuri semiaromate de Sauvignon Blanc si Riesling. De la primul strop de Ammos Alb, vei fi cucerit si te vei lasa abandonat sprintarei arome de flori de camp, completata amplu, dar echilibrat, de savoarea fructelor exotice.
Culoarea galben auriu intens (portocala partial coapta), limpiditatea mai redusa, cu zone de opacitate usoara turbiditate. Arome de coaja de portocala uscata, fructe confiate (caise), prajitura de fructe, cremene si seminte uscate, pe un fundal de flori de portocal si de tei si usoare inflexiuni vegetale.
Caracteristic femeilor, este desavarsit cu delicatetea, finetea, savoarea si eleganta specifica acestei creatii. Vinul are o culoare verde-galbui cu reflexii aurii. Prima impresie olfactiva aminteste de citrice si fan proaspat cosit, urmata de aroma de fermentatie, caise si ananas, desavarsita de mirosul caracteristic al batonage-ului: de paine dospita,...
Vinificat 'manual' folosind exclusiv barrique transilvanean ce adauga o nuanta de vanilie si complexitate. Galben auriu, inflexiuni verzui, limpiditate foarte buna. Arome fructate (piersica, grapefruit rosu), florale (salcam, soc) ierboase (fan si caprifoi). Rotund, vioi, echilibrat, aciditate si un impact gustativ de prospetime. Asocieri culinare:...