Dragi prieteni ai vinului,
Ne revedem Joi, 12 Decembrie 2019, de la ora 19:30, in compania celor de la Licorna Winehouse, din Podgoria Dealu Mare. Asadar, va invitam alaturi de noi si enologul cramei, Gabriel Lacureanu, pentru a discuta si comenta impreuna vinurile cramei. Vom degusta urmatoarele vinuri:
- Serafim- Feteasca Regala 2018
- Sapient Alb- Feteasca Regala, Sauvignon Blanc, Pinot Gris 2018
- Bon Viveur Alb- Chardonnay, Sauvignon Blanc 2015
- Bon Viveur Alb- Chardonnay, Sauvignon Blanc 2016
- Sapient Rosu- Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra 2016
- Bon Viveur Rosu- Cabernet Sauvignon, Merlot 2014
- Bon Viveur Rosu- Cabernet Sauvignon, Merlot 2015
- Tamaioasa Romaneasca Dulce
Aceste vinuri vor fi insotite de preparate fine din carnuri si branzeturi atent selectionate pentru asocierea lor cu vinurile din prezentare.
Despre Licorna Winehouse:
În drumul complex ce începe de la îngrijirea viței de vie, la strugurele potrivit de cules și bineînțeles apoi la vin, la domeniul Licorna Winehouse nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Cu toate că acești pași par a fi controlabili, procesul de transformare este unul magic. Multitudinea de factori ce influențează procesul de creare a vinului pare greu a fi stăpânită. Totuși, cu atenție sporită, profesionalism, și cu timpul alături, construim VINUL care să conțină razele soarelui, picăturile ploii și căldura pământului.
Licorna sau inorogul, ca animal mitologic, posedă puteri miraculoase: vindecă bolile, curăță răul și dă viață. Dacă Licorna nu a fost văzută niciodată, vinul care-i poartă numele poate fi descoperit aici și, întâmplător sau nu, are aceleași calități. În plus, nu trebuie vânat cu cete de arcași iscusiți, este suficient doar să fie degustat pentru a-și lăsa amprenta în memoria iubitorului de vin. Gamele Licorna Winehouse sunt: SERAFIM, SAPIENT, BON VIVEUR, ANNO, Vinuri pentru desert.
Crama, așa cum poate fi admirată în prezent, a fost deschisă în 2013, însă locul s-a îmbogățit de poveste mulți ani înainte ca Licorna să fie o inspirație pentru nume.
Localnicii spun că mai bine de 100 de ani în urmă, soții Nicolae și Elena Nicolau au hotărât să-și construiască o cramă pe acest loc. Nicolae Nicolau îl visase pe domnitorul Constantin Brâncoveanu care îi cerea să clădească o cramă unde să facă un vin negru precum cocoșul din curtea acestuia.
Cât despre vinul negru solicitat de domnitor, se face și în prezent, iar crama nu a ieșit din basm și poartă numele de Licorna Winehouse.
Conacul ce face parte din complexul Licorna Winehouse a aparținut familiei Nicolau și reprezenta pentru aceștia locul unde își înnobilau producția de struguri pe care o realizau în timpul anului. Acesta a fost construit între anii 1907 - 1909 cu pietrari italieni care, în acele vremuri, erau învățători în arta sculpturii pietrelor pentru localnicii tohăneni.
Dacă ar putea povesti, fiecare piatră ar spune unele dintre cele mai frumoase întâmplări la care au fost martore și astfel am putea afla noi taine despre meșteșugul vinului. Astăzi, în aceeași pivniță, la maturarea vinurilor participă 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar, împreună cu trei budane destinate catifelării vinului roșu, de 2000 de litri și de 3000 de litri.
Centrul de vinificație a fost construit în 2013, cu o capacitate de prelucrare a strugurilor de 150 tone anual. Este echipat cu tehnică de vinificație din cea mai nouă, iar accentul este pus pe vinificația vinurilor roșii. Strugurii albi din parcelele ce dețin soiuri valoroase, care pot ajunge la valoarea maximă de calitate în unii ani, sunt de asemenea prelucrați în vase de lemn de stejar franțuzesc cu o supraveghere atentă și pe o durată mai mare de timp.
Capacitatea liniei de îmbuteliere este de 1000 de sticle/oră, iar operațiunea de îmbuteliere se efectuează în cele mai riguroase condiții de igienă, într-un spațiu special amenajat în cadrul centrului. Vinurile proaspăt îmbuteliate beneficiază de o perioadă de învechire de minimum două luni. Abia apoi ajung pe piață.
Depozitul de produse este compartimentat în două zone: una pentru învechirea sticlelor cu vin, iar cealaltă pentru stocarea produselor pregătite de livrare. Ambele zone integrează aproximativ 100.000 sticle în cele mai corecte condiții de temperatură și umiditate.
Rezervarea locului este necesara.
Numar locuri disponibile: 20 de persoane.
Taxa de participare: 150 lei/persoana (50 lei voucher individual pentru achizitia unei sticle de vin din gama producatorului la finalul degustarii)
Voucherele nu sunt cumulative si nu se returneaza!
Rezervarile se fac la:
Telefon: 031.438.0319 sau
Email: office@marvin-wineshop.ro
Va asteptam cu drag pentru a degusta si comenta vinurile alaturi de noi!