Dragi pasionati de vin,
Ne reintalnim Joi, 16 Mai 2019, pentru a degusta vinurile Cramei SERVE. Ce va propunem spre degustare?
1. Cuvee Sissi- Rose, Pinot Noir
2. Terra Romana- Feteasca Alba
3. Terra Romana- Chardonnay
4. Cuvee Clemance- Chardonnay, Feteasca Alba
5. Terra Romana- Feteasca Neagra
6. Cuvee Charlotte- Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra
Despre Crama SERVE:
După o perioadă de început (1995 – 2001) în care au lucrat cu echipamentele și utilajele montate într-o cramă deja existentă, au construit o cramă complet nouă pe un amplasament din Ceptura, situat în apropierea viilor lor. Construcția a început în anul 2000 și prima îmbuteliere a avut loc în 2001, prima recoltă vinificându-se în anul 2002. Crama se caracterizează prin suplețe în utilizare și combinația între modern și tradițional ca tehnici și echipamente utilizate.
De-a lungul anilor, au mărit succesiv capacitatea cramei, urmărind adaptarea de tehnici moderne de vinificare. Astfel, în 2005 au completat capacitatea de prelucrare la strugurii albi, cu 2700 hl în inox, iar în anul 2007 au mărit capacitatea de stocare la temperatură controlată (hala climatizată dotată cu 2000 hl capacitate de stocaj în vase din inox) și au construit și amenajat un spațiu pentru maturarea vinului în butoaie de stejar, de asemenea climatizat, cu o capacitate de 1000 hl.
Terroir-ul, suma tuturor particularitățior care influențează gustul și calitatea vinului și care include în mod esențial și factorul uman, este punctul de plecare pentru vinurile bune. Astfel, în alegerea podgoriilor, accentul a căzut pe identificarea locurilor adaptate diferitelor soiuri de struguri.
În Dealu Mare, “Patria Vinurilor Roșii”, unde soiurile dedicate vinurilor roșii se dezvoltă cel mai bine, avem 68 de hectare de vie. Cabernet Sauvignon-ul, Feteasca Neagră, Pinot Noir-ul, Merlot-ul dar și câteva dintre soiurile noastre albe, cum ar fi Chardonnay și Fetească Albă, prind viață aici și se exprimă an de an, în asamblajele create cu mare grijă, după îndelungi tatonări…sau în stare pură, ca monocepage.
Pentru vinurile albe cu precădere, au ales podgoria Babadag (Cogealac), dealurile Dobrogei fiind recunoscute pentru soiurile albe. Aici au 42 de hectare de vie.
Viile au fost plantate în majoritate între 1999 și 2012, cu plante care provin din propria pepinieră. Au în exploatare și vii mai bătrâne (din 1965), pe care le-au descoperit și readus la viată dupa îndelungi eforturi.
Rezervarea locului este necesara.
Numar locuri disponibile: 30 de persoane.
Taxa de participare/voucher: 50 lei/persoana (se achita la sosirea in locatie, iar taxa va functiona ca voucher pentru achizitia a minim o sticla de vin din gama producatorului la finalul degustarii)
Voucherele nu sunt cumulative si nu se returneaza!
Rezervarile se fac la:
Telefon: 031.438.0319 sau
Email: office@marvin-wineshop.ro
Va asteptam cu drag pentru a degusta si comenta vinurile alaturi de noi!