Eveniment Vineri, 25 Octombrie 2019, ora 19:00- Degustare Senzoriala cu Atelier Cortez si Domeniul Kelaru

Dragi pasionati de vin,

Ne reintalnim VIneri, 25 Octombrie 2019, de la ora 19:00 pentru o degustare speciala (senzoriala) in care ne vom rasfata simturile impreuna cu Atelier Cortez si Domeniul Kelaru. Vom asocia vinurile cramei cu produsele atelierului de bunatati.

Despre Atelier Cortez si Domeniul Kelaru:

Totul a început în 2012 din pasiunea lui Dragos Ungureanu pentru gătit. Am vrut să creeze un altfel de desert acasă și a început să faca praline, apoi macarons. A început apoi să faca asocieri de brand cu jumătățile de macarons și cu ganache-urile.

Avea nevoie de confirmări și a plecat într-o călătorie de descoperire a macaronsului și a ciocolatei: Italia, Franța, Belgia, Elveția. În Franța a făcut macarons și ciocolată în câteva ateliere care l-au fascinat.

De aceea se numește Atelier Cortez; Atelier de la Atelierele franțuzești în care totul se execută manual, cu dragoste și Cortez este un omagiu adus conchistadorului care a adus bobul de cacao în Europa la 1519 și ne-a învățat să facem ciocolată.

Pentru că îsi dorea mai multă emoție, a adus din USA un echipament care ajută să puna pe macarons și ciocolată mesajul pe care vrei să-l transmiți. Cu cerneluri comestibile din sfeclă, alge de mare, sepie.

Asta fac ei la Atelier Cortez.
-------------
Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din zona Dealu Mare, judetul Prahova, asezata in mijlocul unei vii de 11,5 ha. Fiind o afacere de familie, porneste din dorinta de a aduce o valoare adaugata vinului romanesc si de a-l face renumit prin calitatile sale.

Istoria incepe cu mult timp inainte, cand un copil de doar 12 ani din Sacele, judetul Brasov, ramas orfan se hotaraste sa isi ia viata in maini si sa plece la capitala in ideea de a isi ajuta familia. Saceleanul, ajuns la Bucuresti, da dovada de calitati native si destoinicie ce i-au transformat incet incet parcusul in viata, ajungand cu trecerea anilor de la baiat de pravalie la un comerciant de success din perioada interbelica. Ajuns om cu stare, hotaraste la un moment dat sa devina proprietar de vie in Dealu Mare si sa cumpere mosia din Valea Calugareasca ce a apartinut unui fost guvernator al Bancii Nationale.

Fotografiile vremii ajung sa ilustreze un barbat distins, la “patru ace”, mandru de realizarile sale, alaturi de familie, care pare a-si planui anii de liniste batraneasca in conacul din Valea Calugareasca, bucurandu-se de vederea spre Carpati si Baragan.

Idealurile ii sunt naruite in 1948, la nationalizare, atunci cand Bunescu pierde toata averea. S-a stins din viata la 90 de ani, lasand in urma amintirea unui om respectat de toata lumea.

Dupa mai bine de cinci decenii de la acest moment, conacul Bunescu din Dealu Mare ajunsese o ruina. Butoaiele ce odata erau personalizate cu initialele proprietarului nu se mai regaseau in paragina locului.

La inceputul anilor ’90, nepotul domnului Bunescu, Valentin Chelaru, decide sa recupereze averea familiei si cu un efort ce arata determinarea si respectul fata de mostenirea morala a familiei, incepe sa recladeasca totul, caramida cu caramida, incercand de-a lungul anilor sa redea stralucirea locului de alta data.

Inginer chimist de meserie, Valentin Chelaru, alaturi de sotie, amandoi bucuresteni get beget, nu au fost familiarizati pana in anii ’90 cu viata la tara, fiind angrenati cu munca pe platformele industriale ale capitalei. Sotii Chelaru a decis ca trebuie sa recupereze proprietatile bunicului, printre care se afla si conacul Bunescu din Dealu Mare, au renuntat la viata asezata din capitala si au hotarat sa continue istoria intrerupta in ’48.

Povestea vinului Kelaru imbina respectul si traditia lasata de stramosii nostri cu dragostea profunda pentru natura, pentru vin de inalta calitate si dorinta de a pastra valorile zonei Dealu Mare.

Sursa: https://www.restocracy.ro/povestea-domeniului-kelaru-istorie-traditie-si-vinuri/

Rezervarea locului este necesara.
Numar locuri disponibile: 30 de persoane.
Taxa de participare/voucher: 50 lei/persoana (se achita la sosirea in locatie, iar taxa va functiona ca voucher pentru achizitia unor pachete de bunatati la finalul degustarii)
Voucherele nu sunt cumulative si nu se returneaza!

Rezervarile se fac la:
Telefon: 031.438.0319 sau
Email: office@marvin-wineshop.ro

Va asteptam cu drag pentru a degusta si comenta vinurile alaturi de noi!