Vinul este roze pastel, limpede. Aromele definitorii sunt de fructe roșii, cum sunt căpșunile, coacăzele roșii, zmeura și cireșele. Vinul este sec, răcoritor, având un corp ușor, alcool bine integrat și postgust lung.
Culoarea galben auriu intens (portocala partial coapta), limpiditatea mai redusa, cu zone de opacitate usoara turbiditate. Arome de coaja de portocala uscata, fructe confiate (caise), prajitura de fructe, cremene si seminte uscate, pe un fundal de flori de portocal si de tei si usoare inflexiuni vegetale.
Un vin cu arome de fructe tropicale (banane), agrișe, piersici albe, miere, ușoare aspecte autolitice (drojdii). Aciditate foarte bună, alcoolul bine integrat, mineralitatea completează. Un vin elegant, cu un postgust foarte bun. Asocieri culinare: Brânzeturi semitari, curcan, pui, pește, plăcintă cu brânza dulce, nuci și stafide, tarte de fructe,...
Un vin cu limpiditate bună, dezvoltă arome vegetale urmate de note intense de fructe negre (prune, afine) și roșii (vișine, coacaze), impletite cu zahăr brun, ușoare tente de vanilie, scorțișoară și piper.Aciditate foarte bună si corp mediu, prezintă tanini copți, tineri și activi. Asocieri culinare: brânzeturi cu mucegai, preparate din carne de vită sau...
Un vin ce prezinta parfumuri complexe de vanilie, scortisoara si mosc. Aciditate foarte buna, cu postgust de durata. Arome intense de fructe (mure, coacaze), impletite cu zahar brun, usoare tente de vanilie, scortisoara si lemn dulce (pe final). Asocieri culinare: Platouri romanesti, vanat, branzeturi cu mucegai, desert cu cirese, mure, coacaze,...
Un vin alb, sec, produs din struguri Chardonnay, cu un parfum radiant si vibrant. Se remarca prin arome florale si de fructe tropicale, precum si printr-un gust onctuos echilibrat de o mineralitate ridicata si o aciditate buna. Este corpolent, armonios si complex. Asocieri culinare: legume sau peste, fructe de mare, branzeturi de burduf.