De peste o suta de ani se cultiva Sauvignon Blanc in regiunea Dragasani – si se pare ca se simte destul de bine aici. Solurile adanci si reci de pe dealurile Dragasanilor echilibreaza climatul cald si continental din regiunea si ajuta vita de vie sa dezvolte foarte bine in struguri buchetul proaspat- fructuos, tipic acestui soi.
Un vin galben pai cu usoare reflexe verzui, limpiditate foarte buna. Arome de fructe (pomello, mere verzi, grapefruit copt) si aspecte minerale. Aciditate foarte buna, alcool bine integrat, reconfortant, usor citric, mineral, cu postgust mediu, placut. Asocieri culinare: branzeturi usoare, fructe de mare, pecorino, carne alba, peste, paste cu sos pesto,...
Un vin alb, sec, produs din struguri Chardonnay, cu un parfum radiant si vibrant. Se remarca prin arome florale si de fructe tropicale, precum si printr-un gust onctuos echilibrat de o mineralitate ridicata si o aciditate buna. Este corpolent, armonios si complex. Asocieri culinare: legume sau peste, fructe de mare, branzeturi de burduf.
Un vin cu arome intense de fructe exotice si flori de salcam, care se intrepatrund armonios cu note minerale. Vinul este echilibrat, are o corpolenta medie si un post-gust persistent ce aduce in prim plan caracterul fructat (caise si smochine).
Descriere: Este un vin elegant (fermentat în butoaie de 400 L și maturat în barrique de 225 L, totul din stejar franțuzesc), onctuos, corpolent, amplu și rotund, cu arome intense de fructe coapte (caise, mere golden, banane) îmbogățite de accente lemnoase subtile.Servire: De consumat la temperatura de 10-12°C în pahare mari de vin roșu model Burgundy,...
Vinul are un buchet bogat de piersici, flori de portocal si mango, imbogatit cu note discrete tipice lemnului de stejar aduse de o cantitate mica de Viognier maturat in baricuri noi frantuzesti. Structura robusta bine echilibrata cu aciditatea vioaie si aromele fine de fructe coapte dau lungime vinului dupa degustare.
A intrat în tradiţia Cramei Oprișor bunul obicei de a oferi iubitorilor de vin darurile recoltelor de vârf din anii precedenți. În acest sens, CALOIAN Zinfandel Alb 2017 este o adevărată revelaţie.Creat pentru o ediție limitată de 7155 de sticle, vinul CALOIAN Zinfandel Alb 2017, proaspăt și ușor picant, se bucură de o aciditate bine integrată în corpu-i...
Un Riesling alb-verzui, cu aspect limpede – lucios, arome florale cu note de citrice. Gust suav, fructat scos in evidenta de aciditatea distincta ce ii ofera prospetime. Caracterul de soi este prezent prin notele subtile ce se simt in post-gustul lung, fructat si echilibrat. Asocieri culinare: Se poate asocia cu preparate din carne de pui, peste gras,...
Maturat timp de 12 luni in butoaie de stejar frantuzesc, acest vin delicios combina bogatia gustului cu eleganta, scotand la iveala arome de para alba, alune de padure prajite, toate invaluite de o nota minerala. Este un vin cu o textura matasoasa, caruia ii sta bine langa supele crema sau langa fructele de mare cu sosuri bogate, acrisoare.
Un cupaj de milioane de aprecieri format din 7 soiuri atat nobile cat si trei soiuri romanesti: Feteasca Alba, Tamaioasa Romaneasca si Feteasca Regala, combinate armonios cu Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Gris și Chardonnay. Siel de la Tohani e un vin alb sec cu o culoare care marcheaza prospetimea, un alb-galbui cu reflexii verzui si cu o transparenta...
Sauvignon Blanc este vin alb sec, cu o culoare galben verzuie, miros caracteristic soiului din care este produs, intens şi persistent. O combinaţie de impresii florale, minerale şi acide.
Este un vin caracteristic soiului Sauvignon, prin aromele sale de grapefruit şi lămâie, cu o aciditate plăcută.
Un buchet captivant, care combină arome de tartă cu lămâie, pere bine coapte şi flori de lămâi. Note proaspete şi revigorante de pere zemoase, cremă de zahăr ars şi brioşe, cu accente citrice.
Gewurztraminer este un soi autohton italian produs în Tirolul de Sud, și în mod specific din Tramin (Termeno). Acest vin puternic aromat este produs dintr-un soi de struguri roşii. Are frunza mică rotundă de formă pentagonală. Ciorchinul este mic, compact şi îndesat cu boabele de mărime medie, uşor lungite si caracterizate prin coaja groasă.
Culesul si selecţia strugurilor este riguros executată manual. Desciorchinarea delicată a ciorchinilor întregi, presarea uşoară şi deburbarea prin sedimentare naturală. Fermentarea este lentă în bazine de beton cu temperatura controlată. Maturare de 5-7 luni pe drojdiile fine în cisterne de beton și aplicare periodică a batonajului.
Un vin structurat, cu o frumoasă mineralitate care domină fructul, sfârșit lung și o frumoasă prospețime. Plăcute arome de caisă, violete, muguri de coacăz negru și lemn dulce zaharisit.
Fermentat si invechit pe drojdii in barrique-uri din stejar romanesc, vinul impresioneaza prin complexitate, aroma intense de agrise, ardei verde, grapefruit si fructul pasiunii, textura cremoasa si gust de fructe tropicale cu note afumate bine integrate. Elegant, cu final persistent.