Frumoasa și-alambicu-s vasecomunicante, fără jgeaburisau tuburi, care să le lasesă circule prin ele, - aburi,fiind: materie volatilă,la care înziditul domnn-are acces și-ți face milă,cum nici prea treaz,dar nici în somn,o vrea pe cea căreia-i cântăun putto la acordeon,ceea ce pare c-o încântăînfășurată-ntr-un cordonazur, ce e, de fapt, eșarfă(cum și,-n...
Fondată în 1729, Bodegas Alvear este una dintre cele mai prestigioase și mai vechi fabrici de vinuri din lume. Este a doua cea mai veche cramă din Spania și cea mai veche din Andalucía. Concentrată pe producerea celor mai bune vinuri din Andaluzia din strugurii Pedro Ximénez, actuala generație a 8-a a familiei susține tradiția stabilită de Diego de Alvear...
Vinul Wine Chocolat a fost lansat recent în piața autohtonă și aduce o noutate importantă și anume această senzație de ciocolată intensă. Cele două variante de Wine Chocolat, demisec și dulce, sunt un adevarat răsfăț al simțurilor și conduc degustătorul spre arome intense de ciocolată amăruie și cacao. Pentru a ajunge la aceste senzații, enologul cramei,...
Un vin ce prezinta parfumuri complexe de vanilie, scortisoara si mosc. Aciditate foarte buna, cu postgust de durata. Arome intense de fructe (mure, coacaze), impletite cu zahar brun, usoare tente de vanilie, scortisoara si lemn dulce (pe final). Asocieri culinare: Platouri romanesti, vanat, branzeturi cu mucegai, desert cu cirese, mure, coacaze,...
Prezinta arome pronuntate de prune uscate si tanini prietenosi, rotunjiti prin pastrarea in butoaie de stejar precum si o culoare intensa.
Sortiment concentrat şi complex, de o eleganţă aparte. Cellar Selection Pinot Noir este supus unei maturări ce se întinde pe o perioadă de 10 luni şi se realizează în butoaie din lemn de stejar franţuzesc, dintre care unele noi. Vinul se potriveşte foarte bine cu preparate pe bază de carne de miel, iepure, raţă sau vânat.
Nas expresiv ce etaleaza coacaze și condiment. Corpul mediu, cu taninuri ferme, gustul este intens, cu note de coacaze, mure, un postgust lung, cu impresii dulci-amarui, de ciocolata neagra și cafea.
Un vin roşu sec cu arome de magiun de prună, specifice soiului, într-o combinaţie elegantă cu un vârf de linguriţă de cacao pe alocuri, bacon mai tâziu şi pastă de tomate în final. Aciditatea naturală de care beneficiază strugurii, împreună cu taninurile mărunte, cărnoase, contribuie la o astringenţă frumoasă, activă dar fină, pe un corp mediu, tineresc.
De culoare maro-rubinie, Calem Porto Special Reserve prezinta un buchet de nuci si de condimente. Gustativ este catifelat, echilibrat, predominante fiind iarasi notele de nuci. Pastrati-l in locuri uscate si racoroase.
Acest vin prezinta aroma de gem de cirese, mult fruct intensificat de condimente si de aciditatea sustinuta si reprezinta o metoda mult mai buna si mai acceptata in zilele noastre de a ne rezolva divergentele.